Badkamerkast gezocht?

Badkamerkast gezocht?

Het uitkiezen van badkamermeubels: het klinkt makkelijk, maar dat is het niet. Badkamermeubels zijn er in echt alle soorten en maten, in verschillende kleuren en in verschillende modellen. Alles lijkt mooi en trendy, maar je zult uiteindelijk toch moeten kiezen wat er in jouw badkamer komt. Of je nu veel spulletjes op hoeft te bergen of niet, iedereen heeft voldoende opbergruimte nodig, en dus volgt hier van alles over de badkamerkast. Als je dus helemaal overspoeld bent van alle keus en opties en je niet meer weet wat wat is, lees dan vooral deze blog even verder. 

Badkamerkasten in het algemeen

Badkamerkasten maken een zeer belangrijk onderdeel uit van je badkamer. Er zijn talloze modellen te verkrijgen, in allerlei soorten materialen. Zo’n badkamerkast heeft natuurlijk als functie om handdoeken in op te bergen. Maar ook al je toiletartikelen moet je ergens kwijt en staan het beste, ‘hoog en droog’, in de kast. Badkamerkasten zijn anders dan alle andere kasten. Door de hoge luchtvochtigheid in de ruimte en door al het water en condens is het belangrijk dat je meubels daartegen bestendig zijn en niet gaan roesten, van vorm veranderen, krimpen of krommen. Daarom kun je het beste specifiek naar een badkamerkast zoeken!

Kolomkasten badkamer

Kolomkast badkamer? Dat is een bepaald model badkamerkast. De kolomkast is te herkennen aan de plankjes die de kast in blokjes verdelen. Het voordeel van een kolomkast in je badkamer is dat het ongelooflijk veel overzicht geeft, en je volgens een systeem al je spulletjes kunt opruimen. Daarnaast kan ieder gezinslid bijvoorbeeld een eigen vakje nemen, of je kunt je handdoeken gesorteerd opruimen. Met een kolomkasten zie je in één oogopslag waar je de föhn ook al weer had neergelegd of wanneer de handdoeken op zijn, en ben je dus nooit meer iets kwijt. Kolomkasten in badkamer variant zijn trouwens in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Denk aan hangend of staand, en met variërende grootte. Past dus altijd. 

Afmetingen en materialen

De kasten hebben gewoonlijk een hoogte tussen de 1 meter en de 1 meter 80. De breedte en diepte variëren ergens tussen de 30 en 40 centimeter. Dit is goed om op te letten, want een grote diepte neemt soms meer ruimte in dan je denkt, wat heel zichtbaar is in de wat kleinere badkamer. Als je een gigantische badkamer hebt, en veel spullen om op te bergen zijn er ook bredere kasten verkrijgbaar, van bijvoorbeeld 1 meter 60 breed. Veel gebruikte materialen zijn bijvoorbeeld MDF, melamine en eiken. Qua kleur kun je veelal uit de wat neutrale kleuren kiezen, zoals zwart, wit, grijs en houtkleurig. En dan is er natuurlijk nog de keuze in deurtjes, één of twee. En ten slotte of je hem prachtig glanzend wil of liever ingetogen mat. 

Andere badkamermeubels

Naast de standaard badkamerkast of kolomkasten zijn er ook nog andere badkamermeubels verkrijgbaar. Denk aan de kastjes onder de wasbakken, ofwel wastafelkastjes. En een mooie heldere spiegel is absoluut onmisbaar in iedere badkamer. Als je liever niet alles bij elkaar wil sprokkelen, kun je ook altijd op zoek gaan naar badkamer sets. Dit zijn samengestelde badkamermeubels die passend zijn bij elkaar en gericht zijn op zowel uitstraling als het praktische aspect.