Ligbaden en andere baden

Ligbaden en andere baden

Ben je op zoek naar een nieuw bad voor in je badkamer? Dan kun je kiezen voor vele soorten baden. De meeste mensen kiezen voor standaard ligbaden, maar ook hoekbaden zijn populair, omdat ze minder plek in gebruik nemen. Naast een standaard ligbad en een hoekbad kun je ook kiezen voor andere baden.

Standaard ligbaden

Het meest populaire bad is een standaard ligbad. Standaard ligbaden zijn langwerpige baden, waarin je kunt liggen. Je hebt er wel een ruimere badkamer voor nodig, want dit type bad neemt veel plek in gebruik, wordt geplaatst tegen één complete wand, waardoor je minder plek overhoudt voor een wastafel(meubel), toilet, douche en radiator. Wil je perse een ligbad plaatsen, maar mis je de ruimte? Dan is kiezen voor een standaard ligbad met douchegedeelte een oplossing; je hebt dan een bad en douche in een, waardoor je geen aparte douche meer nodig hebt. Welke soorten standaard ligbaden zijn er verkrijgbaar?

  • Standaard ligbaden gemaakt van acryl en van quaryl
  • Baden van verschillend formaat. Het hangt af van je lengte en de ruimte in je badkamer hoe groot je het ligbad kiest. Voor een grootmens heb je een standaard ligbad van 190×90 centimeter nodig. Voor een klein(er) mens een standaard ligbad van 170×75 centimeter. Uiteraard kun je ook kiezen voor andere formaten.
  • Rechthoekige, ovaalvormige, ronde en asymmetrische standaard ligbaden
  • Van A-merk ligbaden tot huismerk ligbaden, uiteraard met een verschillend prijskaartje, hoewel de kwaliteit van een huismerk ligbad niet minder hoeft te zijn dan die van een A-merk ligbad.

Hoekbaden

Heb je geen complete wand in je badkamer vrij voor het plaatsen van een ligbad? Dan is het plaatsen van een hoekbad de oplossing. Hoekbaden plaats je in een hoek van je badkamer tegen een gedeelte van twee wanden, waardoor je het andere deel van deze wanden overhoudt voor het plaatsen van je wastafel(meubel), toilet, radiator en dergelijken. De meest populaire hoekbaden hebben een afmeting van 170×75 centimeter of een afmeting van 160×90 centimeter, maar ook andere afmetingen zijn mogelijk. Een groot hoekbad is zelfs geschikt voor twee personen.

Andere baden

Naast standaard ligbaden en hoekbaden kun je ook kiezen voor de volgende soorten baden:

  • Vrijstaand bad: Deze staat compleet los van de muur.
  • Half vrijstaande bad: Deze wordt deels aan de muur en deels los geplaatst; aan 1 of aan 2 zijden staat het bad los van de muur.
  • Zitbad: In dit type bad kun je zitten. Doordat hij minder groot is dan een ligbad, is een zitbad zeer geschikt voor in een kleinere badkamer.
  • Whirlpool bad: Dit type bad kun je voorzien van bubbels. Whirlpool baden zijn verkrijgbaar in alle varianten  baden: in standaard ligbaden, hoekbaden, zitbaden, vrijstaande en half vrijstaande baden.