Een dag in het leven van…

Een dag in het leven van…

Toen ik deze blog oprichtte, wilde ik graag dingen over mijn leven delen. Alledaagse gebeurtenissen die grappig, mooi, verdrietig, moeilijk of heel simpel zijn. Tegenwoordig schrijf ik veel over specifieke onderwerpen, dingen waar ik mee te maken heb gehad of die me bij zijn gebleven. Voor deze blog dacht ik: Laat ik het eens anders doen. Een simpele blog die, jou als lezer, een kijkje geeft in mijn leven. Een alledaagse dag zonder spannende gebeurtenissen. Want wat doet een mens nu zoal, op een vrije dag bijvoorbeeld?

Een dagje voor mezelf

Als ik niet naar Arnhem hoef voor werk blijf ik het liefst thuis. Ervan uitgaande dat er wel het één en ander moet gebeuren en het niet een vrije dag is zoals in het weekend wanneer er geen verplichtingen zijn. Voordat deze thuis-dag aanbreekt, heb ik al een lijstje gemaakt met wat ik moet doen. Op die manier kan ik me ontspannen en gewoon het lijstje afwerken. Plus, omdat ik van tevoren al weet hoeveel ik moet doen, weet ik tot hoe laat ik lekker in bed kan blijven en hoe uitgebreid het ontbijt kan worden voor ik aan de slag ga. Je zal dat maar verkeerd incalculeren, dat is een nare verassing. Zeker als je je bedenkt dat je langer had kunnen slapen…

Bijnaam: Bezige Bij

Alles wat ik die dag moet doen staat op dat lijstje. Of nou ja, bijna alles dan. Huishoudelijke, werk gerelateerde en sociale taken zijn erop te vinden. Zo vergeet ik nooit iets en kan ik op ieder moment kijken, waar het moment van de dag om vraagt. Daarnaast plan ik genoeg tijd voor alles in zodat ik uiteindelijk altijd eerder klaar ben dan gepland. En als iets toch langer duurt, heb je daar zeker weten genoeg tijd voor. Zo moest ik vandaag een cadeautje kopen maar was ik het merk vergeten. Na een uur gezocht te hebben, zag ik dat de website een chatbot had en toen had ik het zo gevonden. Werk, winkelen, opruimen, nog meer werken en de nodige pauzes met snacks. Zo zien mijn dagen thuis er vaak uit. Oh ja, en drie wandelingen met de hond waarvan één hardloopronde. Niet onbelangrijk!

Opzetten en afronden

Aan het einde van de dag kook ik graag iets lekkers of ik trommel mijn vriendinnen op om erop uit te gaan. Eenmaal weer op de thuisbasis bereid ik wat ik kan voor de volgende dag voor, zo is ieder begin soepel en hoef ik ’s ochtends vroeg nog niet te veel na te denken. Dan is het tijd voor thee en een boek of serie. Iemand nog aanraders?

Dat was mijn dag!