De cliché goede voornemens

De cliché goede voornemens

De cliché goede voornemensIn de eerste weken van januari kom je ze overal tegen: mensen met goede voornemens. Misschien ben jij er zelf wel zo eentje! En ja die goede voornemens komen vaak op hetzelfde neer: gezonder eten, minder werken, meer sporten… Maar misschien is er wel een reden dat zoveel mensen voor deze voornemens gaan. Ze kunnen je leven namelijk echt een stuk gezonder, relaxter en leuker maken! In deze blog bespreek ik de meest afgezaagde goede voornemens en laat ik je zien dat deze je veel kunnen bieden. Lees door en laat je inspireren!

Gezond eten

Je lichaam is je tempel, nog zo een cliché maar wel heel erg waar. Je hebt maar een lichaam en hier wil je lang en gezond van genieten. Vaak merken mensen pas op hoe waardvol een gezond lichaam is als er een keer iets misgaat: ziekte, een blessure of vervelende ongemakken. Dan realiseren mensen zich pas wat een gezond lichaam voor ze doet, en hoe dankbaar je mag zijn als alles goed gaat. Als je gezond bent gaan dingen soepel, pas als je beperkingen ervaart ben je je bewust van de vrijheid die je daarvoor had. Hoe fijn zou het zijn als je die beperkingen weet te voorkomen? Zorg daarom goed voor dat lichaam van je! En dat begint allemaal met gezonde voeding. Want nog zo een: je bent wat je eet. Denk jij echt dat jouw lichaam optimaal kan werken als je elke dag ongezonde, vette en zoete voeding eet? Als je structureel te weinig vezels en vitamines binnenkrijgt? Je kan het daarom vergelijken met een benzine auto die je diesel voert, die werkt daar ook niet op. Gooi daarom je dieet om en zorg goed voor jezelf.

Meer bewegen

Met voeding alleen ben je goed op weg, maar je bent er nog niet. Voeding is de basis maar voor een echt gezond lichaam moet je ook bewegen. Minstens 2 keer per week wat langer, en elke dag een beetje. Dus neem lekker die fiets, ga lopen of wordt lid van een sportclub bij jou in de buurt. Sporten kan op veel manieren: in een team of alleen, binnen of buiten, ’s ochtends of ’s avonds. Kijk wat bij jou past en zoek iets wat jij leuk vindt. Zo hou je het langer vol en zul je echt resultaat zien

Ga reizen

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar ook met een voornemen om meer van de wereld te willen zien. Ook dit kan ik alleen maar aanmoedigen. De wereld is zo groot en divers! Kijk eens verder dan Nederland en ontdek cultuur, natuur en recreatie in andere landen! Zo heb ik zelf een Rondreis Indonesië geboekt, super veel zin in!  Ik probeer aktijd wel mijn reis zo duurzaam mogelijk te houden door bijvoorbeeld min vliegreis te compenseren. En tijdens mijn vakanties ben ik extra zuinig met grondstoffen en elektriciteit.

Welk goed voornemen heb jij?