Mijn dagelijkse verzorging

Mijn dagelijkse verzorging

Veel vrouwen hebben een uitgebreid dagelijkse routine voor hun persoonlijke verzorging. Hoewel het bij iedereen verschillend is, zijn er wel een aantal overeenkomsten bij veel mensen. Bij deze neem ik jullie graag mee door mijn dagelijkse verzorgingsroutine.

In de ochtend

Zodra ik wakker word, neem ik als eerste een lekkere warme douche. Om de dag was ik ofwel mijn haren, of ik gebruik gewoon douchegel voor mijn lichaam. Ik gebruik graag kerastase shampoo. Dat geeft de beste verzorging voor mijn haar, maar ook voor vele andere haartypes. Veel van mijn vriendinnen gebruiken namelijk ook kerastase shampoo. Na het douchen spuit ik wat deodorant en parfum. Mijn kleren zoek ik de avond van tevoren vaak al uit, zodat ik niet ’s ochtends nog veel tijd daaraan hoef te besteden. Op die manier kan ik iets later opstaan. Het laatste wat ik doe in de ochtend voordat ik het huis uitga, is mijn make-up. Hoeveel tijd je hieraan besteedt, hangt af van hoeveel make-up je gebruikt. Persoonlijk draag ik niet veel make-up, dus ik ben ook redelijk snel klaar. Ik gebruik zelf eigenlijk alleen maar eyeliner en mascara. Ik begin altijd met de eyeliner, en doe daarna de mascara op. Soms, wanneer ik een feestje heb of iets dergelijks, doe ik ook nog een klein beetje oogschaduw op, maar altijd heel subtiel. Ik ben namelijk van mening dat schoonheid vanbinnen komt, en make-up moet dat niet overschaduwen. 

In de avond 

Aangezien ik in de ochtend al gedoucht heb, hoef ik in de avond niet heel veel meer te doen. Ik verwijder de make-up altijd voordat ik ga slapen. Ook leg ik zoals gezegd al mijn kleren voor de volgende dag neer. Het geeft mij rust om beter te slapen, wanneer ik dat al geregeld heb. Wanneer ik niet ’s avonds mijn kleren klaar leg, ben ik in mijn hoofd de hele tijd bezig, met wat ik de volgende dag zal aantrekken. Daardoor slaap ik een stuk minder goed. Vlak voordat ik ga slapen, doe ik nog wel de huid van mijn gezicht schoonmaken. Ik begin met een reinigende, op alcohol gebaseerde schoonmaak. Daarna breng ik een laagje crème aan, het liefst een crème die de huid goed voedt. En dat was eigenlijk mijn hele dagelijkse verzorgingsroutine. Ik moet eerlijk zeggen, dat mijn routine niet heel uitgebreid is, en er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren om voor jezelf te zorgen. Niks is dus goed of fout, het is maar wat jij zelf fijn vindt.