Een verstopt doucheputje kun je makkelijk voorkomen!

Een verstopt doucheputje kun je makkelijk voorkomen!

Een verstopt doucheputje en afvoer is niet alleen vervelend. Het wekt bij ons allemaal ook veel ergernis op. Grote boosdoeners zijn achtergebleven haren. Toch kun je het makkelijk voorkomen door regelmatig zowel het doucheputje als de afvoer te reinigen en die achtergebleven haren te verwijderen. Je kunt dit op een amateuristische manier doen door die haren er een voor een uit te peuteren. Dat is vaak een tijdrovende klus en lost lang niet altijd je probleem op. Een andere manier om je verstopte doucheputje weer schoon te maken is het gebruik van een krachtige ontstopper. Maar krachtig is lang niet hetzelfde als agressief. Een agressieve haarontstopper tast vaak leidingen en buizen aan en doet zo veel meer kwaad dan goed. De beste manier om komaf te maken met je verstopt doucheputje en- of leidingen is het gebruik van een haarontstopper. Heb je regelmatig last van een verstopt doucheputje en wil je daar zo vlug mogelijk van af? Dan is het gebruik van HG haarontstopper de meest doeltreffende manier.

Regelmatig onderhoud doucheputje 

Je doucheputje regelmatig onderhouden met het juiste product zal je veel miserie besparen. Dat doe je door regelmatig en liefst wekelijks achtergebleven haren, zeepresten en andere verontreiniging grondig te verwijderen. Giet er daarna vloeibare ontstopper door. Bespaar zeker niet op de kwaliteit van het gekozen product. Goedkoop is uiteindelijk vaak ook duurkoop doordat je wellicht meer schade maakt en omdat het niet net zo effectief is. Dat is in dit geval zeker van toepassing. Je hebt dan zoveel meer van het product nodig. Het resultaat is dan nog vaak veel minder dan van een ontstopper met een hoge kwaliteit.

Ergere verstopping voorkomen

Hoe langer je met het onderhouden of ontstoppen van je doucheputje wacht, hoe groter de problemen waarmee je krijgt af te rekenen en hoe hoger de kosten. Is niet alleen je doucheputje maar ook je volledige leiding verstopt dan volstaat vaak het gebruik van een ontstopper niet meer om alles weer vrij te krijgen. Dan is een tussenkomst van een gespecialiseerde ontstopper of van een loodgieter vaak onvermijdelijk. Hun werk is veel kostelijker dan de prijs van een goede en efficiënte ontstopper.

Gebruik nooit meer ontstopper dan écht nodig 

Je doucheputje ontstoppen doe je best met dit eenvoudig stappenplan. Gebruik zeker niet te veel van je vloeibare ontstopper dan echt nodig is. Van een goedkoop product heb je vaak tot maar liefst driemaal en zelfs méér nodig dan van een ontstopper van hoge kwaliteit. Zo wordt een goedkoop maar minderwaardiger product zelfs veel duurder dan van een doeltreffende ontstopper. Van HG vloeibare ontstopper heb je niet meer dan 300 milliliter nodig om je verstopt doucheputje weer vrij te krijgen. Je moet deze hoeveelheid zelfs nooit nameten: 300 milliliter komt overeen met één derde van de volledig hoeveelheid ontstopper. Zorg er uiteraard wel voor dat de ontstopper nooit in aanraking komt met voedingsproducten of met materialen die je tijdens het koken gebruikt. Gebruik je vloeibare ontstopper pas als je het doucheputje gedemonteerd hebt. Dan heb je het beste en het snelste resultaat. Je ziet dan ook onmiddellijk wanneer het water weer ongestoord door je doucheputje loopt.