Op vakantie in tijden van corona, hoe pak jij dat aan?

Op vakantie in tijden van corona, hoe pak jij dat aan?

Het is nog eventjes vakantie in Nederland. Waar vele scholen alweer langzaam zijn begonnen met het geven van lessen, zijn er nog altijd scholen die nog kunnen genieten van hun vakantie. Echter is het door de corona crisis wel een geheel andere tijd geweest. Er zijn veel risicogebieden geweest en heeft het vliegverkeer erg lang, en nog altijd, stil gelegen. We zijn in Nederland volop gaan kijken naar alternatieven, waarbij vele mensen zijn uitgekomen op een weekje kamperen. In dit blog zullen we je een aantal tips geven, zodat je nog altijd je vakantie kunt vieren in deze tijd!

Mogen we nog wel vliegen?

Het antwoord is deze vraag is ja, maar wel aangepast. Tijdens de zomervakantie zijn er vele mensen geweest die gewoon op vakantie konden gaan, maar moesten zij wel in vele gevallen een mondkapje dragen. Op het vliegveld en in het vliegtuig was het bijvoorbeeld verplicht om gedurende de vlucht een mondkapje te dragen. Ook op openbare plekken in grote steden werd er een mondkapjesplicht ingesteld. Voor vele mensen was het toch niet zo aantrekkelijk om met deze aangescherpte maatregelen in het vliegtuig te stappen. Vele mensen zijn thuisgebleven. Maar wat zou je nu wél kunnen doen?

Stedentrip in eigen land!

Nederlanders denken vaak dat ze alles van Nederland al hebben gezien, terwijl dit helemaal niet waar is. Een leuk idee om deze vakantie nog te doen, is om een stedentrip te plannen in eigen land. Wanneer je uit de randstad komt, is het bijvoorbeeld erg leuk om eens een weekendje naar Groningen, Heerenveen of Maastricht te gaan. Kijk eens wat de verschillen zijn met jouw eigen stad en proef de sfeer eens daar. Hetzelfde geldt natuurlijk voor mensen uit het noorden of het zuiden, die bijvoorbeeld eens een trip naar Amsterdam of Rotterdam kunnen boeken!

Kies voor een hotel in de stad

Wanneer je de sfeer van de stad wilt proeven, is het aan te raden om op zoek te gaan naar een hotel, die het liefst midden in de stad gelegen is. Kies bijvoorbeeld voor een hotel Rotterdam centrum, zodat je op ieder moment van de dag de sfeer van de stad kunt proeven. Ga er eens op uit om te shoppen, ga op zoek naar de monumenten of neem eens deel aan een rondvaart. Leer een stad eens op een andere manier kennen, zodat je ook tijdens deze vakantie altijd beschikt over iets om naar uit-, en om naar terug te kijken!