Essentials voor een goede carrière

Essentials voor een goede carrière

We leven in een samenleving waarin feitelijk alles mogelijk is. Je kunt worden wie je wilt terwijl je jouw dromen najaagt. Wil je bijvoorbeeld een goede carrière hebben? Dat kan! Weet je alleen niet zo goed waar je moet beginnen? Of twijfel je of je het wel in je hebt om een goede carrière op te bouwen? Maak je dan geen zorgen meer. Ik ben er voor je! Toen ik eerst mijn carrière startte, heb ik van een goede vriend geweldig advies gekregen. Dit advies deel ik vandaag met jou! Mijn blogpost gaat vandaag dan ook om de essentials die je moet hebben voor een goede carrière. 

Scherp oog op de agenda

Voordat ik voor mezelf begon, was ik net als velen van jullie werkzaam bij een winkel. Ik was verantwoordelijk voor de personeelsplanning. Om eerlijk te zijn was dat soms behoorlijk stressvol. Ik raakte briefjes met verlofaanvragen kwijt en soms vergat ik wie wanneer ook beschikbaar was voor een dienst. Na verloop van tijd werd ik er echter wel goed in. Hierdoor heb ik uitstekende organisatie-skills ontwikkeld. Daarnaast hielp het ook wel dat het bedrijf waar ik voor werkte eindelijk besloot te investeren in software. Het rooster maken werd toen echt een fluitje van een cent. Hierdoor hield ik tijd over om mijn organisatorische vaardigheden verder te ontwikkelen. Deze skills waren uiteindelijk echt onmisbaar voor mijn carrière. Daarom raad ik je aan om altijd een scherp oog op de agenda en de planning te hebben. 

Snel schakelen en geduld hebben

Oké, dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar mijn advies blijft hetzelfde. Het is belangrijk dat je in staat bent om snel te schakelen, maar ook geduld te hebben. Voor zowel zelfstandigen als voor mensen in loondienst kunnen deze vaardigheden het verschil maken voor een goede carrière. Zorg daarom dat je snel kunt schakelen als de situatie daar om vraagt. Tegelijkertijd moet je soms geduld uitoefenen. Dat geldt bijvoorbeeld als je op resultaten wacht of voordat je een belangrijke beslissing moet maken. 

Openstaan voor hulp

Ten slotte wil ik je meegeven dat het niet erg is om soms wat hulp in te schakelen. Je kunt namelijk niet alles in je eentje doen. Het is juist handig om van tijd tot tijd een nieuw paar ogen naar een probleem te laten kijken. Bovendien moet je niet te veel op je hals halen. Daar schiet je op de lange termijn niets mee op. Dus leg je trots even naast je neer en sta open voor hulp van buitenaf.