Kies in 4 stappen de juiste raamdecoratie

Kies in 4 stappen de juiste raamdecoratie

Je interieur is pas compleet met de juiste raamdecoratie. Maar het kan hartstikke lastig zijn om de juiste raamdecoratie voor de verschillende ruimtes van jouw huis te kiezen! Ik zocht daarom voor je uit welke stappen je moet nemen om de perfecte raamdecoratie te vinden. Houd je aan het stappenplan en binnen de kortste keren hangt er prachtige raamdecoratie in je huis!

Stap 1: oriënteren

Er is tegenwoordig ontzettend veel keuze. Van houten jaloezieën tot shutters en van vouwgordijnen tot plisségordijnen. Maar welke raamdecoratie past er nou in jouw huis? Het is daarom belangrijk om eerst te oriënteren. Welk soort je het beste kan kiezen, hangt volledig af van de wensen die je hebt. Wil jij iets wat praktisch is? Kies dan voor shutters. Vind jij het belangrijk dat je er niet te vaak naar om hoeft te kijken met schoonmaken? Kies dan voor vouwgordijnen. Heb je last van tocht of een laag plafond? Dan zijn gewone gordijnen een goede optie. Hiermee kan je de lengte namelijk zoveel mogelijk benadrukken. Kijk daarnaast op welke plek je de raamdecoratie hangt (bijvoorbeeld raambekleding deur)

Stap 2: kiezen

Als je een keuze hebt gemaakt en weet welke soort raamdecoratie je wil hebben, kan je je verdiepen in de kleuren en materialen. Waarschijnlijk heeft jouw interieur al een bepaalde uitstraling, kleurengebruik en sfeer. Het zou natuurlijk fijn zijn als de raamdecoratie daarbij past. Als jij best wel een basic interieur hebt, zou je kunnen kiezen voor een shutter of vouwgordijnen op maat in een rustige kleur zoals wit of grijs. Is jouw interieur meer landelijk ingericht? Zoek dan raamdecoratie uit die in warme tinten geleverd kunnen worden. Bij een industrieel of stoer interieur zou je het beste donkere kleuren kunnen toepassen zoals zwart of betongrijs.

Stap 3: meten is weten

Bij deze stap heb je inmiddels een beeld van hoe je raamdecoratie eruit komt te zien. Wat nu heel belangrijk is, is het meten van de raampartijen. Alle raamdecoratie moet natuurlijk op maat worden gemaakt. Mocht je de ramen zelf op willen meten, hou er dan rekening mee dat je de breedte en hoogte meet vanaf verschillende punten. Huizen zijn nooit helemaal recht gebouwd en bij deze stap komt het echt op millimeters aan. Heb je alle maten opgenomen? Dan kan je nu de raamdecoratie bestellen!

Stap 4: de juiste raamdecoratie

Als bovenstaande stappen goed zijn verlopen en jouw raamdecoratie op de juiste maat is besteld, is de laatste stap het bevestigen van jouw nieuwe raamdecoratie. Mocht je niet zo handig zijn, dan kan je hier natuurlijk een vakman voor inschakelen. Zo weet je zeker dat het perfect wordt afgewerkt en je dus optimaal kan genieten van de perfecte raamdecoratie!