Strepen op mijn scherm

Strepen op mijn scherm

Een paar weken geleden zat ik met mijn projectgroep op de faculteit te werken. We hadden een lastige vergadering, er kwam namelijk een grote deadline aan. We hadden door het lekkere weer ons niet heel goed aan de planning gehouden. Daarom moesten we nu op de blaren zitten en extra hard werken. Ik was altijd de notulist, ik hield dus alles wat er werd gezegd bij. Ik deed dit door het te noteren in een bestandje op mijn computer. Nadat ik luisterde naar een van mijn groepsgenoten keek ik weer naar het scherm van mijn laptop. Ik dacht even dat mijn scherm vies was, dus ging er met mijn mouw overheen, maar het ging niet weg. Toen keek ik goed en zag ik dat het een verticale streep over mijn scherm was. Een groene streep liep over mijn hele scherm heen. 

Nog meer strepen

Ik snapte niet hoe dit gebeurd was, maar moest nu verder met notuleren dus ik besloot er vanavond verder onderzoek naar te doen. Aan het einde van de vergadering borg ik mijn laptop op in mijn tas en vertrok naar huis. Eenmaal thuis aangekomen liet ik de streep aan mijn huisgenoot zien. Hij vertelde mij dat dit probleem waarschijnlijk kwam door uitgevallen pixels. Dit kan gebeuren door het bewegen van het scherm of gewoon pech hebben. Omdat ik altijd heel voorzichtig was met mijn laptop, ging ik ervanuit dat ik gewoon pech had. Een paar dagen later verscheen er plotseling nog een streep op mijn scherm. Deze streep bevond zich een paar millimeter naast de andere streep. Ik hoopte dat het vanzelf weg zou gaan, dus ik deed er niks mee. Tot er een week later wel zeven strepen naast elkaar op het scherm zaten. Dit werd mij te veel, het stoorde mij bij het werken en zag er ook niet mooi uit. 

Mijn scherm laten vervangen

Ik besloot om op zoek te gaan naar iemand die mijn macbook scherm vervangen kon. Gelukkig vond ik er eentje in Amsterdam, dit was lekker dichtbij vanuit mij studie. Ik werd vriendelijk ontvangen en ze begonnen met een onderzoek, hierbij maakte een specialist een diagnose wat er precies aan de hand was. Het bleek inderdaad dat er een aantal kapotte pixels in mijn scherm zaten. De beste manier om dit op te lossen was daarom ook om mijn scherm te laten vervangen. Ik heb dat ook direct laten doen. Ik was heel blij met het nieuwe scherm, het zag er weer mooi uit zonder strepen. Nu kan ik weer fijn werken.