Ethereum, een van de meest populaire cryptovaluta

Ethereum, een van de meest populaire cryptovaluta

Je hebt vast weleens van bitcoin gehoord, maar ken je de een na populairste cryptovaluta? Ethereum is in een korte tijd sterk in populariteit en bekendheid gestegen bij het grote publiek. Net als bij Bitcoin is de Ethereum koers sterk gestegen in 2017. Het is net zoals bij alle cryptovaluta moeilijk om te voorspellen wat de koers van Ethereum op de korte termijn gaat doen. Iedere koers van cryptovaluta is namelijk erg volatiel. Ondanks dit gegeven gelooft iedereen er eigenlijk wel in dat Ethereum op de langere termijn net zoals Bitcoin zeker wel een meerwaarde heeft. Dit geldt overal voor cryptovaluta in het algemeen.

Hoe koop of verkoop je Ethereum

Ethereum kun je net zoals andere cryptovaluta gemakkelijk kopen via een van de vele online handelsplatforms. Je zult er alleen even op moeten letten of het handelsplatform waar je voor kiest werkt met daadwerkelijke valuta zoals Euro’s op het moment dat je besluit om cryptovaluta zoals Bitcoin of Ethereum aan te schaffen. Is dit het geval dan kies je er eenvoudig voor om geld te storten op je account en vervolgens met een paar klikken op de knop kun je iedere soort cryptocurrency aankopen die je wilt hebben. Deze wordt vervolgens veilig voor je bewaard. De meeste handelsplatforms maken hiervoor gebruik van een cold wallet. Dit betekent dat deze offline is zolang je er geen gebruik van maakt om toegang te krijgen tot je cryptovaluta. Mocht je dit niks vinden dan kun je er altijd voor kiezen om een wallet op je eigen computer te maken of een speciale wallet in de vorm van een USB stick aan te schaffen. Hou er wel rekening mee dat als je deze ooit kwijtraakt je ook al je cryptocurrencies kwijtraakt. Het is belangrijk dat je wallet offline is zodat hackers er niet op kunnen inbreken en je cryptovaluta kunnen stelen.

De verschillende manieren van handelen in Ethereum

Als je besluit om te gaan handelen in Ethereum, Bitcoin of andere cryptovaluta dan kun je ervoor kiezen om dit op de langere termijn te doen of op de kortere termijn. In principe als je alleen handelt voor de lange termijn dan ben je een belegger en heb je ook geen specifiek doel met betrekking tot de verkoop van je cryptovaluta. Op het moment dat je vooral crypto koopt voor de kortere termijn dan ben je een handelaar. Je kunt dan zelf kiezen hoelang je je cryptovaluta in bezit houdt. Dit kunnen enkele minuten zijn, dagen, weken of maanden. Je houdt dan goed de koersen in de gaten en maakt hier een technische analyse van zodat je weet wanneer het een goed moment is om te kopen of te verkopen. Op deze manier maakt je winst met het handelen in cryptovaluta.