Fris opgeruimd de zomer in!

Fris opgeruimd de zomer in!

Nu de zomer voor de deur staat, is het tijd om na te denken over het opfrissen van onze huizen. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door te investeren in nieuwe opbergoplossingen. Daarnaast is het belangrijk om een frisse start te maken in je woonkamer. Denk aan een nieuwe bank of een niet kleurtje op de muur. In dit blog neem ik je mee in de verschillende mogelijkheden!

Opbergruimte creëren

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om meer opbergruimte in je huis te creëren. Een daarvan is het toevoegen van planken aan ongebruikte muurruimte. Dit is een geweldige manier om spullen te laten zien waar je van houdt of die je snel bij de hand wilt hebben. Een andere manier om opbergruimte te creëren is door meubels met ingebouwde opbergruimte te gebruiken. Een salontafel met laden is bijvoorbeeld perfect voor het opbergen van dekens of tijdschriften. Er zijn ook poefs met opbergruimte, die perfect zijn om extra kussens of plaids in op te bergen.

Je kan ook kiezen voor een houten opbergkast. Als je voor zo'n kast kiest is het misschien handig om vooral voor een hoge kast te gaan. Als je zorgt voor deurtjes heb je direct een nette uitstraling en kijk je niet de hele tijd tegen alle spullen aan.

Regelen van uw ruimte

Als je eenmaal wat extra opbergruimte hebt gecreëerd, is het tijd om de ruimte te organiseren. De beste manier om dit te doen is met een schone lei beginnen. Dat betekent dat je door alle spullen heen gaat en kijkt of je deze nog wilt gebruiken. Als dat niet het geval is kan je de spullen een tweede leven geven door te verkopen of naar de kringloop te brengen. Zodra de woonkamer is opgeruimd, kan je beginnen met het organiseren van al je spulletjes. Een manier om dit te doen is om soortgelijke spullen te groeperen. Je kan bijvoorbeeld al je boeken op een plank zetten en alle films op een andere plank. Je kunt ook manden en bakken gebruiken om dingen georganiseerd te houden. Dit maakt alles wat overzichtelijker en netter.

Een frisse start

Nadat de woonkamer is opgeruimd en georganiseerd, is het tijd om een frisse start te maken. Door het toevoegen van nieuwe meubels en accessories kan je direct een nieuwe uitstraling geven aan je woonkamer. Dit kan iets simpels zijn als een nieuwe salontafel of een nieuwe bank. Je kan ook een nieuwe accessories toevoegen aan je woonkamer. Dat kan een nieuw tapijt zijn of een nieuw kunstwerk. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het jouw persoonlijke stijl weerspiegelt. Bekijk de website van Emob voor meer wooninspiratie!

Conclusie

Een frisse start maken in je huis hoeft niet moeilijk te zijn. Door een paar nieuwe opbergoplossingen toe te voegen en je woonkamer te herindelen, kun je eenvoudig een fris, zomers gevoel in je huis creëren.