Goedkoop verbouwen

Goedkoop verbouwen

Je huis is nodig toe aan een opfrisbeurt, of je wil simpelweg iets nieuws. Helaas biedt je portemonnee geen eindeloze mogelijkheden. Toch is het niet onmogelijk om je stekkie te verbouwen wanneer je net iets minder te besteden hebt. In deze blog vind je wat handige tips voor een goedkope(re) verbouwing.

Marktplaats

Allereerst zijn tweedehandsspullen natuurlijk je beste vriend. Op sites als marktplaats en facebook vind je genoeg leuke en goede meubels om je ruimte mee te vullen. Echter is dit niet eens het enige wat je hier kunt vinden. Er zijn genoeg mensen die complete houten vloeren, tegels en delen laminaat verkopen, of zelfs gratis weg doen. Dus wanneer jouw eigen vloer nodig vervangen moet worden, hoef je helemaal niet naar een dure vloeren zaak. Kijk eens goed rond op een aantal van deze sites, en misschien vind jij wel de perfecte vloer voor een prikkie.

Verf

Je kunt je muren de mooiste kleuren geven, die je zelf uitgekozen hebt. Hou er wel rekening mee, dat de kleuren waar verf voor gemixt moet worden, vast en zeker duurder zijn. Ga dus langs bij een winkel en kijk eens naar de verfpotten die ze al hebben staan. Kleuren die ze vast in het assortiment hebben zijn bijna altijd goedkoper. Zoek ook eens in hun koopjeshoek. Vaak staan hier kleine blikjes verf, die minder verkocht worden. Misschien zijn de kleuren niet wat je in eerste instantie in gedachten had, maar doe je hier juist nieuwe inspiratie op. Krijtbordverf is ook een leuk alternatief. Dit kan je zelfs bij winkels als Hema en Action kopen en kost vaak niet veel geld. Met de krijtbordverf waar op geschreven kan worden, creëer je een super originele en persoonlijke muur.

Vraag hulp

Aannemers en klusjesmannen kosten echt veel geld. Kijk eens om je heen in je vriendenkring. Er zit altijd wel een handige Harrie bij, of iemand die een ander kent. Mensen zijn altijd bereid je te helpen. Denk aan plankjes die moeten worden opgehangen, het leggen van de vloer, het verven van de muren en het ophangen van de gordijnen. Misschien kan een vriendin, tante of vriendin van je moeder de gordijnen voor je naaien. Op deze manier betaal je alleen voor de stof, en kun je het zo goedkoop maken al je wil.  Het is ook nog eens super gezellig om met je vriendenclub bezig te zijn. Zo maak je van je verbouwing ook een hele mooie herinnering.