Pimp jouw motorfiets

Pimp jouw motorfiets

Een nieuwe motor kopen is duur, maar misschien zelfs goedkoper dan wanneer je accessoires bij elkaar sprokkelt om hem zelf in elkaar te zetten. Toch is dit voor motorliefhebbers wel een hele interessante en vooral leuke bezigheid. De bmw k 100 werd in de jaren 80 en 90 heel veel verkocht. Hierdoor zijn ze op dit moment vrij goedkoop in aanschaf, maar technisch toch zeker nog steeds heel sterk. Ben je de look van deze motor toch een beetje zat? Neem het heft in eigen handen en bouw hem dan bijvoorbeeld om tot een scrambler!

Scrambler

De scrambler-motor was in de jaren 50 en 60 het meest populaire motor type. Een scramler-motor zou je kunnen zien als een een bestaande motor, die vervolgens aangepast wordt met vele accessoires.

Onderdelen

Je banden zijn heel erg belangrijk. De banden moeten de juiste balans vinden tussen de grip op de weg, maar ook net knobbelig genoeg zijn om je de offroad-tractie te geven die je nodig hebt. De spaken zijn niet alleen bevorderlijk voor het uiterlijk, het lichtgewicht maak dat de wielen slagbestendiger zijn. Dit helpt je bij het rijden op hobbelige of zachte ondergronden. Ook schokbrekers zijn belangrijk. Dit is belangrijk voor je veiligheid. Ze werken namelijk de oneffenheden op het wegdek weg, en beschermen je oliesysteem. Hoe je uitlaat er precies uitziet maakt niet uit. Plaats hem wel aan de zijkant, dit is de handigste plek. Zorg dat je handgrepen goed in orde zijn. Comfort mag best vooraan staan. Je maakt misschien lange ritten, en moet goede grip hebben.

Motogadget

Motogadget heeft vele accessoires en instrumenten voor het bouwen of verbouwen van jouw motor. Het bijzondere design, de functies, het materiaal en de afwerking maakt Motogadget voor veel Cafe Racer bouwers de beste keuze om hun motorfiets net dat beetje extra te geven. Motogadget verkoopt intrumenten voor heel veel verschillende motor merken. De jouwe zit er waarschijnlijk ook wel tussen. Van verschillende soorten heatbestendige uitlaatwrap, tot vintage digitale tellers. Dus als je van plan bent om je motor goed aan te pakken, moet je zeker eens een kijkje nemen in de shop.

Hulp

Vraag je motorvrienden om hulp, ga langs bij je favoriete motorzaak, of struin fora af naar tips. Maak niet alleen van je motor iets moois, maar ook van de tijd dat je ermee bezig bent. Achteraf zul je super trots zijn op het resultaat, en met een nog fijner gevoel touren met je trouwe tweewieler.