Het belang van snel internet

Het belang van snel internet

Het is nu officieel 2020 en dat betekent dat we weer een jaartje verder zijn. Persoonlijk ben ik nu op een leeftijd waar de jaren steeds sneller lijken te gaan. En niet alleen de tijd gaat sneller maar de wereld verandert ook steeds sneller. Wie had 25 jaar geleden kunnen de technologieën kunnen bedenken die nu zo centraal zijn in ons leven, bijvoorbeeld smartphones. Maar misschien wel de belangrijkste ontwikkeling van de laatste twintig jaar is de ontwikkeling van het internet. Het internet is nu zo centraal in ons leven dat we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Zodra we zonder zitten rennen we in paniek naar de dichtstbijzijnde wifi hotspot. En de realiteit is dat het internet in de toekomst nog belangrijker zal worden. In dit artikel bespreken we de redenen waarom het belangrijk is snel internet te hebben.

Entertainment

Een van de belangrijkste redenen om te investeren in snel internet is voor entertainment. Waar we vroeger een tv-aansluiting hadden en een dvd-speler of zelfs videoband speler kijken we tegenwoordig steeds meer films, series en programma’s streamend via het internet. Deze ontwikkeling begon natuurlijk op onze computers en laptops maar is nu ook aanwezig op onze televisies. Om op een grote televisiefilms en 4K kwaliteit te streamen zul je best wel snel internet nodig hebben. En natuurlijk zullen we in de toekomst waarschijnlijk zelfs 3D films gaan streamen, wat een nog hogere internetsnelheid zal vragen. Natuurlijk is het nog niet zover en kijken veel mensen ook nog gewoon televisie, dat betekent dat momenteel een goed alles in 1 pakket de beste optie is.

Werk

Niet alleen voor entertainment hebben we steeds sneller internet nodig maar ook op ons werk wordt het belangrijker. Tegenwoordig gaat steeds meer van ons werk via het internet en gebruiken we software die is aangesloten op het internet. Zeker voor mensen die digitale marketing doen is het heel erg belangrijk om snel internet te hebben aangezien ze campagnes lanceren via sociale media platformen zoals Facebook en Instagram.

Hetzelfde geld dubbel voor videomakers die bijvoorbeeld op YouTube werken. Voor deze mensen is het ontzettend belangrijk om dat ze snel internet hebben. Wanneer mensen aan snel internet denken, denken ze vooral aan de download snelheid. Maar wanneer je zelf video’s op het internet gaat plaatsen is het ook belangrijk een snelle upload snelheid te hebben. Een in HD geschoten video is namelijk al snel een aantal gigabytes. Als je geen snelle upload snelheid hebt kan het eindeloos duren om een video te uploaden.