Ik ga het doen: ik koop een motor!

Ik ga het doen: ik koop een motor!

Dit nieuwe jaar wordt een jaar van veranderingen. Ik ga nu zoveel mogelijk lang gekoesterde wensen in vervulling laten gaan. Bepaalde gebeurtenissen in de afgelopen jaren hebben me laten zien dat het leven soms kort is. Ik stel steeds maar dingen uit, maar straks kan ik ze niet mee doen en daar wil ik geen spijt van krijgen. Dus tijd om die bucketlist is af te gaan werken. Ik vind het we heel spannend, maar ik denk ook dat ik er heel erg van ga genieten. Bovenaan mijn bucket list staat een motor. Ja, echt waar. Ik droom er al jaren van motor te rijden. Het lijkt me heerlijk om met de wind in je haren de wegen af te toeren. Natuurlijk komt daar heel wat bij kijken. Zoals rijlessen, motor kopen, motorverzekering vergelijken en afsluiten, motorkleding en nog veel meer. Ik besloot het stapje voor stapje aan te pakken en ik begon dus met rijlessen.

De eerste keer

De eerste keer op zo’n motor is echt heel spannend. Ik voelde meteen wat voor kracht die machine heeft en even was ik bang dat ik dat ding nooit onder controle zou krijgen, maar de instructeur verzekerde me ervan dat mij dat zou gaan lukken. En hij had gelijk. Ik leerde steeds meer met de motor om te gaan. Ik leerde zijn kracht kennen, maar ook die van mezelf. Een motor is geen speeltje, maar een stevig vervoermiddel waar ook risico’s aanzitten. Toch genoot ik van de ritten en werd ik steeds zelfverzekerder. Tot ik uiteindelijk met mijn diploma opzak een motorwinkel in kon stappen. Het was tijd voor het allerbelangrijkste: het kopen van de motor. Nou, dat was natuurlijk een hele opgave want ik heb er weinig verstand van. Gelukkig hielp een vriend me met het kaken van de juiste keuze en een paar weken later was ik dan toch eindelijk de trotse bezitter van een echte motor.

Motorverzekering vergelijken online

Nu nog de verzekeringen. Een motorverzekering vergelijken doe je tegenwoordig heel makkelijk online. Daar had ik geen hulp bij nodig want onafhankelijke sites geven je die informatie die je nodig hebt. Met je eigen criteria in gedachten kun je dan aan de slag. Dus dat was zo geregeld. Motorkleding uitzoeken was ook geen probleem. Ik ben en blijf een vrouw, hè? Dus nu rijd ik rond op een motor en het is te gek. Het is heerlijk om te werken aan je bucket list. Ik ben nu al aan het sparen voor het volgende punt op mijn lijst. Ben jij al aan de slag?