Hoe flexibel is jouw fiets?

Hoe flexibel is jouw fiets?

Kun je met jouw fiets zowel in de stad als daarbuiten goed uit de voeten? Is hij geschikt om je kind(eren) mee te vervoeren, en ook de boodschappen of je koffertje voor het werk? Kun je er zowel elektrisch als niet mee fietsen? En kun je dag na dag opnieuw besluiten waar je je fiets deze dag nu eens voor gaat gebruiken? Waarschijnlijk niet. En dat is jammer, want wij Nederlanders staan er nu juist om bekend dat we het liefst zo veel mogelijk met en op onze fiets doen, vaak tot groot vermaak of enorme verbazing van buitenlandse bezoekers die ons bezig zien. Hoe fijn zou het zijn als je fiets zo flexibel was, dat hij zich iedere dag opnieuw aan jouw activiteiten aan zou passen?

De ene dag is de andere niet

Als je een nieuwe fiets gaat uitzoeken, dan kan dat behoorlijk lastig zijn. Je wilt er tenslotte eentje kopen die bij jou past, en aansluit bij waar jij de fiets voor wilt gaan gebruiken. Alleen: dat kan nog wel eens verschillen. Zowel op de korte termijn, de ene dag wil je je fiets gebruiken om de boodschappen op te vervoeren, de volgende dag om 1 of 2 kinderen mee op sleeptouw te nemen, maar zeker ook op de lange termijn. Een fiets die speciaal geschikt is om een kinderzitje op te hebben is leuk, maar niet meer handig zodra je kinderen zelf gaan fietsen. Zo koop je dus eigenlijk een fiets die maar een heel beperkt aantal jaren aan jouw wensen zal voldoen, en dan ook nog niet eens iedere dag.

Hoe flexibel wil je het hebben?

Het uitgangspunt dat iedere dag anders kan zijn, en dat levens op den duur sowieso kunnen veranderen, was belangrijk bij het ontwikkelen van de Muto. Hierbij werd er eens op een heel andere manier naar fietsen gekeken. Want waarom zou je niet proberen om een fiets zo te ontwerpen dat hij past bij iedere dag, en zich aan kan passen als jouw leven verandert?

Die flexibiliteit gaat heel ver. De Muto.bike is een elektrische fiets, die zonder accu net zo makkelijk en licht fietst als een normale fiets. Op verschillende plekken op de fiets vind je aansluitpunten voor de verschillende accessoires, die je er heel gemakkelijk op kunt klikken. De ene dag een kinderstoeltje en een boodschappentas, de volgende twee kinderstoeltjes. De ene keer extra ruimte voor je sportspullen, de volgende dag voor je tas of koffer als je naar het werk gaat. Iedere dag opnieuw past de Muto zich aan, zodat je op de korte en op de lange termijn altijd de juiste fiets voor de deur hebt staan.