Hoe ver ga jij op een eerste date?

Hoe ver ga jij op een eerste date?

Er zijn veel ongeschreven wetten die je vertellen hoe ver je kunt gaan op een eerste, tweede of derde date. Maar eigenlijk kun je deze ook direct weer vergeten. Want hoe ver je gaat, dat bepaal jij, en niemand anders. Dat geldt voor jou, maar ook voor de date in kwestie. Samen bepaal je jullie grenzen, en zorg je dat je hier niet overheen gaat. Waar deze grenzen liggen, dat kan per persoon en zelfs per date echter behoorlijk verschillen.

Bouw jij het rustig op?

Wat voor type ben jij? Wil je bij een nieuwe scharrel vooral eerst weten of jullie het samen gezellig kunnen hebben in alledaagse situaties? Of komt dat later wel, en wil je eerst weten of het in bed een beetje klikt?

In veruit de meeste gevallen kiezen mensen, zeker als zij op zoek zijn naar een langere relatie, ervoor om dit rustig op te bouwen. Elkaar eerst wat beter te leren kennen, te ontdekken of je elkaar leuk genoeg vindt om een relatie te overwegen. Kun je samen lachen? Heb je veel raakvlakken? Ben je niet na twee dagen al compleet uitgepraat? Heeft de ander geen hele nare gewoontes waar je echt niet mee kunt leven? Veel mensen vinden het prettig om dit eerst eens even uit te vinden voor zij zover zijn dat ze aan seks moeten denken. Seks is iets dat je deelt met iemand waar je speciale gevoelens voor hebt, en of dat het geval is, dat weet je pas na een tijdje.

Deze zienswijze geldt echter lang niet voor iedereen. Er zijn ook meer dan genoeg mensen die op een meer onbevangen manier hiermee omgaan. Die wel zien wat er gebeurt, en daar niet te veel over nadenken. Die ook prima seks kunnen hebben met iemand die zij nauwelijks kennen, of waarmee ze helemaal geen serieuze plannen hebben.

Waar leg jij de grens?

Het prettige aan seks is dat jij altijd zelf degene bent die bepaalt wat er wel en niet gebeurt. Een (nieuwe) partner hoort dit te accepteren, zodat jullie samen tot een manier komen waar jullie je allebei prettig bij voelen. Of dit nu bij de eerste date is of pas na zes maanden.

Ga je op een date die eventueel tot meer kan leiden, is het altijd goed om condooms op zak te hebben. Of je ze nu nodig gaat hebben of niet, je kunt maar beter voorbereid zijn. Beland je met je date in bed, of dat nu na de eerste of de honderdste date is, bepalen jullie ook samen weer waar de grenzen liggen. Iets als bondage bespreek je altijd eerst samen, en is voor de meeste mensen iets wat zij zeker niet op de eerste date zullen willen. Maar… dat kan per persoon verschillen! Wat er gebeurt en wat niet, dat is aan jou.