Trends voor de moderne badkamer

Trends voor de moderne badkamer

We kennen allemaal de prachtige, strakke en moderne badkamers uit tijdschriften en televisie programma's. En al deze pracht en praal, zorgt ervoor dat jij msischien ook wel met het idee speelt om binnenkort je badkamer aan te passen? Maar je wilt natuurlijk niet precies hetzelfde doen als iedereen. Jij bent op zoek naar de perfecte combinatie van modern en je eigen stijl. Maar waar moet je op letten wanneer je een  douchecabine kopen gaat? En wat mag er absoluut niet in je badkamer ontbreken? Om je een beetje op weg te helpen, staan hieronder drie trends die de komende jaren zeker nog hip zullen blijven!

Een oase van rust en ontspanning

Vroeger werd de badkamer gezien als een noodzakelijk en praktische ruimte, maar tegenwoordig willen we allemaal graag een badkamer waar we tot rust kunnen komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat donkere kleuren populair werden. Bruin, grijs en zwarte tegels creëeren namelijk minder prikkels, en zorgen op deze manier voor een warm en rustgevend gevoel. Wil je toch liever je witte badkamertegels laten zitten? Probeer dan de donkere kleuren terug te laten komen in je badkamermeubels of bijvoorbeeld de douchekraan. En ook met simpele, extra, details kun je rust creëeren. Zet bijvoorbeeld alle shampooflessen en make-up spullen achter gesloten kastdeurtjes, en zorg ervoor dat alle handdoeken dezelfde kleur hebben.

Kies voor een ruime douche

We zijn met z'n allen steeds meer ruimte nodig. Dit geldt overigens niet alleen voor de loopruimte. Wil je graag een badkuip in je badkamer? Bekijk dan van tevoren goed hoe je jezelf in het bad positioneert, en zorg dat je bad groot genoeg is voor je lichaam. Ga je toch voor een douchecabine? Ook dan is het slim om rekening te houden met je lichaam en de hoeveelheid ruimte die je rondom je lichaam nodig hebt. Vergeet niet dat je goed en soepel moet kunnen bewegen om bijvoorbeeld je haren te wassen. Een douchecabine 90×90 is één van de meest gekozen opties.

Zorg voor de details

Een badkamer kan nog zulke mooie meubels hebben, maar het kan allemaal nog stukvallen op de details. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid licht die je aanbrengt in je badkamer. Té veel licht kan verblinden, maar té weinig licht is natuurlijk ook geen optie. Je zult dus meerdere lichtbronnen moeten uitproberen. En vergeet ook vooral de geur in je badkamer niet. Gelukkig kun je deze gemakkelijk aanpassen met geurstokjes of geurkaarsen. Geliefde badkamergeuren zijn onder andere: eycalyptus, vanille en lavendel. Maar misschien waan jij jezelf tijdens een douche liever op een onbewoond eiland, en kies je bijvoorbeeld voor kokos of sinaasappel.