Je kunt meer met je computer dan je denkt!

We beschikken er tegenwoordig allemaal wel over, een computer of een laptop. Op het werk of op school ontkomen we er tegenwoordig niet meer aan, omdat we in deze tijd bijna alles online aangeboden krijgen. Ook door de corona crisis hebben we snel moeten schakelen en zijn we allemaal massaal online gaan werken. Vele mensen hebben een computer van werk mee naar huis genomen, zijn er mensen die thuis nog een laptop hadden liggen, maar zijn er ook mensen die een nieuwe computer hebben aangeschaft. Nu is het zo dat de computer in de meeste gevallen is aangeschaft om puur de werkzaamheden hierop te verrichten die je zou moeten doen, maar bevinden er zich nog veel meer opties in een computer. In dit blog informeren we je hier graag over!

Een uitbreiding in je computer!

Wanneer mensen een computer gaan kopen, kijken vele mensen alleen naar bijvoorbeeld het geheugen, de harde schijf en de videokaart waarover de computer nu beschikt. Alles moet goed zijn en voldoen aan bepaalde eisen, maar vergeten vele mensen helaas dat een computer ook gemakkelijk uit te breiden en te personaliseren is. Wanneer je bijvoorbeeld graag beschikt over een videokaart, zul je alleen op zoek moeten gaan naar een computer waar er eventueel een videokaart op aan te sluiten is. De computer hoeft niet direct in zijn standaard levering te beschikken over een videokaart, deze kun je – net als vele andere onderdelen – gemakkelijk later vervangen of extra toepassen in je computer!

Het aansluiten van je computer op een monitor of tv!

Waarschijnlijk weten veel meer mensen dat je computer of laptop ook hier de mogelijkheid toe biedt, het aansluiten van je computer of laptop op een monitor of tv. Vele mensen weten bijvoorbeeld dat zij hun device kunnen aansluiten aan de hand van bijvoorbeeld een HDMI-kabel, maar is er tegenwoordig nog veel meer mogelijk!

Aansluiten aan de hand van een HDMI-kabel

Eén van de makkelijkste manieren om je laptop of computer aan te sluiten op een monitor of TV, is het aansluiten aan de hand van een HDMI-kabel. De kabels plug je gemakkelijk in beide poorten, waarna je het scherm kunt delen of kunt uitbreiden. Echter is het ook zo dat er met de digitale tv’s van tegenwoordig een connectie gemaakt kan worden, waardoor het beeld, geheel draadloos, gestreamd kan worden naar de tv. Super handig!

Het aansluiten van je computer met een DisplayPort

Een andere manier om je beeldscherm te koppelen aan een monitor of tv-scherm, is aan de hand van een DisplayPort kabel. Een DisplayPort is vooral gemaakt voor computers en is de meest ideale kabel wanneer je jouw computer wilt aansluiten op een monitor. Het voordeel va een DisplayPort is dat je eventueel meerdere monitoren zou kunnen aansluiten, wat niet te realiseren is met een HDMI-kabel.