Leuke campings aan de Costa Brava

Leuke campings aan de Costa Brava

De Costa Brava is een kuststrook in het noordoosten van Spanje van ruim 200 kilometer lang die zich uitstrekt van Portbou, vlak bij de Franse grens, tot aan Blanes. Het is een heel populair vakantieoord, waar je terechtkunt voor allerlei soorten vakanties. Veel jongeren zoeken de zon van de Costa Brava op in plaatsen zoals Blanes en Lloret de Mar, terwijl andere mensen juist aangetrokken worden door de interessante natuur van de Costa Brava. Wat voor vakantie je ook zoekt, richting de Costa Brava zit je altijd goed. Hier vind je verschillende campings aan Costa Brava.

Wat is er te doen

Zoals al gezegd is de prachtige natuur een van de hoogtepunten van dit gebied. In de zomer is het heerlijk weer aan de kust en trekken veel mensen naar een van de vele zand- of kiezelstranden. Ook zijn er in dit gebied veel nationale parken en andere natuurparken. Costa Brava betekent letterlijk ‘ruige kust’ en als bezoeker van dit gebied zul je dat zeker wel merken. Ook dat is een van de mooie dingen aan deze kuststrook. Naast de mooie natuur zijn er natuurlijk een heleboel trekpleisters en bezienswaardigheden in de buurt. Een aantal mooie steden langs de Costa Brava zijn bijvoorbeeld Blanes, Palamaós en Platja d'Aro. Andere steden die in de buurt liggen zijn Cadaqués en Girona, ook uitstapjes naar die plekken zijn zeker de moeite waard. Verder zijn er langs de Costa Brava verschillende musea waar werken van de wereldberoemde Salvador Dali hangen. Die zijn natuurlijk zeker het bezoeken waard.

Leuke campings Costa Brava

Nu je alles hebt gehoord over de kuststreek de Costa Brava, ben je waarschijnlijk verkocht. Als je hebt besloten waar je op vakantie wil, is het natuurlijk ook heel handig om een leuke camping te vinden om te kunnen overnachten. Gelukkig zijn er een heleboel leuk campings aan de Costa Brava. Een eerste leuke camping is Castell Montgri. Deze camping ligt in een mooi natuurgebied, heeft een heerlijk zwembad op een heuvel, waardoor je prachtig uitzicht hebt, en heeft veel activiteiten voor kinderen. De camping is dan ook heel kindvriendelijk. Ook is er een disco voor de wat oudere kinderen. Een tweede leuke camping aan de Costa Brava is El Delfin Verde. Deze camping heeft zijn naam te danken aan het dolfijnvormige zwembad op het park. Ook op deze camping kun je allerlei activiteiten ondernemen, zoals voetbal, tennis, volleybal en skateboarden. Verder is de camping deels bedekt met palmbomen, waardoor er in het park veel schaduw is. Dat is zeker in de hete zomermaanden heel aangenaam.