Ontspan met etherische olie

Ontspan met etherische olie

Tegenwoordig is er steeds meer bekend over de effecten van geuren op je gemoedstoestand. Frisse geuren geven je energie, zoete geuren maken je wellicht romantisch en er zijn geuren die je nostalgisch maken. Het is dan ook niet zo gek om daar invloed op uit te oefenen. Geuren zorgen namelijk voor reacties in je brein. Ze doen je aan bepaalde dingen, maar kunnen ook mentaal of lichamelijk voordelen bieden. Hoe fijn is het om door middel van een kaars, diffuser of iets dergelijks te kunnen ontspannen?

Hoe werkt het precies?

Er zijn door vele wetenschappers onderzoeken gedaan naar het effect van etherische olie en je gezondheid. Het inzetten van geuren bij je gemoedstoestand wordt ook wel aromatherapie genoemd. Naast ontspanning kunnen geuren zorgen voor een betere focus, minder paniek en zelfs een beter immuunsysteem. Aromatherapie heeft ook een hoop positieve effecten op je lichamelijke gezondheid. Het wordt bijvoorbeeld ingezet om je bloeddruk te verlagen, ontstekingen te voorkomen en om je huid te verbeteren.

Wat is een etherische olie?

Een etherische olie wordt over het algemeen gewonnen uit natuurlijke producten. Bovendien vervliegen de oliën in de lucht en zijn daarom goed te herkennen qua geur. Een aantal voorbeelden van etherische oliën zijn bijvoorbeeld lavendelolie, eucalyptusolie, tea tree olie en sinaasappel olie. Aangezien aroma diffusers tegenwoordig echte modeaccessoire voor in huis zijn, komen er ook steeds meer etherische oliën bij. Ben je benieuwd naar verschillende soorten geuren? Neem dan eens een kijkje op de website van Geurwolkje. Zij hebben een uitgebreide collectie van heerlijke geuren.

Hoe worden etherische oliën gebruikt?

Je kunt etherische oliën op verschillende manieren gebruiken. Welke manier je moet gebruiken hangt van de etherische olie af. De meeste mensen kiezen ervoor om een etherische olie te verstuiven, bijvoorbeeld met een diffuser van Geurwolkje. Wellicht stoom je weleens als je onwijs verkouden bent. Je kunt er ook voor kiezen om een paar druppels etherische olie aan het warme water toe te voegen. Dat kan helpen om wat makkelijker door je neus te ademen. Je kunt ook in een etherische olie baden. De olie wordt namelijk goed door je huid opgenomen en kan bovendien helpen bij verschillende huidaandoeningen. Verder kun je sommige etherische oliën ook innemen. Je kunt bijvoorbeeld een aantal druppels aan je thee of eten toevoegen. Er wordt dan ook weleens mee gekookt. Eerder las je al dat de oliën makkelijk door je huid worden opgenomen, je kunt ze dus ook simpelweg in je huid inmasseren.

Tot slot

Overweeg dus eens om een diffuser aan te schaffen voor in huis. Het brengt een hoop positieve effecten. Je wordt er onder andere gezonder van, maar het laat je huis ook nog eens lekker ruiken. Bovendien heb je tegenwoordig hele mooie diffusers voor in huis, onder andere Geurwolkje biedt hele moderne diffusers aan. Je kunt diffusers in alle soorten, kleuren en maten vinden. Overigens is er ook altijd wel een geur te vinden die jij lekker vindt. Niet iedereen kan namelijk even goed tegen alle scherpe geuren die er te koop zijn.