Een stukje aan je huis bouwen levert veel ruimte en licht op

Een stukje aan je huis bouwen levert veel ruimte en licht op

Wanneer je een verbetering wilt aanbrengen aan je huis, dan staat bij veel mensen een aanbouw met stip op 1. En dat is niet zo gek. In verhouding is een aanbouw niet zo heel duur en levert het veel op. Ruimte en licht bijvoorbeeld. Je kunt ook andere dingen doen om je huis te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan openslaande deuren naar de tuin. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je eens kijken bij de mogelijkheden op het gebied van schuifpuien. Deze glazen deuren bieden nog meer luxe en mooiere, ongehinderde uitzichten. Je hebt schuifpuien in verschillende soorten. Van complete muren die je in één keer verplaatst tot losse glazen delen die je naar wens in een bepaalde stand kunt zettten. Maar met een schuifpui heb je nog geen aanbouw, dan moet je een stapje verder gaan.

Een veranda aan je huis plaatsen

Verandas zijn momenteel helemaal hip. En dat is ook logisch. Want met (redelijk) weinig inspanning, creëer je een complete extra kamer aan je huis. Een kamer die je kunt inrichten als zitkamer, als woonkeuken of misschien wel als werkkamer. Wil je echt het beste van beide werelden? Dan combineer je een veranda met een schuifpui. Zo kun je de complete aangebouwde kamer open dan wel dicht doen, net hoe het jou het best past.

Wordt dat niet warm, al dat glas?

Dat zou natuurlijk zomaar kunnen, gelukkig zijn er maatregelen die je kunt nemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zonwering die verwerkt is in het glas. Deze kun je naar behoefte open of dicht doen. Ook kun je deze in delen bedienen. Dus schaduw waar nodig en zon waar mogelijk. Het voordeel van een veranda, of ook wel tuinkamer, is natuurlijk dat je het buitengevoel naar binnen haalt. Maar dan zonder de regen en de (harde) wind.

Een losse veranda achterin je tuin? Dat kan ook!

Het is helemaal niet gezegd dat je een veranda altijd maar aan je huis moet maken. Je kunt er ook voor kiezen om een losse veranda te plaatsen, bijvoorbeeld achterin de tuin. Dat kan een fijn plekje zijn waar je nog net, na je werk, de laatste zonnestralen van de dag kunt meepikken. Ook is dan het stoken van een houtkachel, vuurkorf of buitenhaard een minder groot probleem. De rook waait dan immers niet direct je huis binnen. Bij het plaatsen van een losse veranda kan het zijn dat je een bouwvergunning nodig hebt. Overleg in ieder geval altijd even met je buren, hun uitzicht zal flink veranderen!