Stoffen kopen voor je eigen creatieve project

Stoffen kopen voor je eigen creatieve project

Vind jij het lastig om kussensloopjes te vinden die er precies zo uitzien als jij wilt? Dan kun je ze natuurlijk ook gewoon zelf maken! Je kunt daarvoor stoffen kopen in een heuse stoffenwinkel, die je in heel veel verschillende steden en dorpen vindt. Natuurlijk kun je bij veel van deze winkels ook online stoffen kopen. Super makkelijk, want deze worden gewoon bij je thuisbezorgd. Het enige nadeel daaraan is dat je ze niet even kunt zien en voelen, want je moet ze dan vanaf een afbeelding aanschaffen. Meestal kun je ze dan ook niet retourneren, want ze worden voor jou op de gewenste maat geknipt. Als je dus zeker wilt zijn dat de kwaliteit van de stof goed genoeg is en hij prettig in de hand voelt dan kun je beter naar een stoffenwinkel gaan om stoffen te kopen.

Wat verkoopt een stoffenwinkel nog meer?

Wat je ook van die stoffen wilt gaan naaien, je hebt altijd fournituren nodig. En ook deze kun je bij zo’n stoffenwinkel kopen. Onder fournituren worden naalden, garen, band, etc. verstaan. Het zijn in feite alle benodigdheden voor het naaien, wat je ook gaat maken. Een van de mees gekochte fournituren zijn natuurlijk garens. Deze moet je inrijgen in je naaimachine, maar je kunt sommige dingen ook met naald en draad doen. Als je iets wilt repareren bijvoorbeeld. Hoe dan ook heb je garen nodig in exact dezelfde kleur als de stof, want dan valt het stiksel niet zo op.

Veel mensen die vaak naaien en om de haverklap stoffen kopen hebben dan ook grote bakken vol met garens in alle kleuren van de regenboog. Dit is iets waar je als je net begint in moet investeren, maar doordat er zoveel meters op een rolletje garen zitten gaan ze wel heel lang mee.

Stoffen kopen voor de leukste zelfmakers

Als je eenmaal onder de knie hebt hoe je je naaimachine gebruikt dan kun je alles maken wat je maar wilt. Althans, van stof en garens. Mooie kussensloopjes voor in de woon- of slaapkamer bijvoorbeeld, een stoffen tas of pannenlappen. Je kunt echter ook direct starten met wat simpele kledingstukken, zoals een T-shirt of rokje. Als je er een patroon voor gebruikt en dat volgens de aanwijzingen in elkaar zet kan er weinig misgaan. En natuurlijk kun je in zo’n stoffenwinkel ook allerlei boekjes en tijdschriften met mooie patronen kopen. Deze komen inclusief afbeeldingen van hoe het resultaat er uitziet, en het patroon zelf in meerdere maten. Zo kun je het item zowel voor jezelf als voor iemand met een grotere of kleinere maat maken.

Zelf kleding repareren

Je kunt natuurlijk ook stoffen kopen om oude kleding mee te repareren of pimpen. Bedek bijvoorbeeld een kapotte knie of elleboog met een mooi stofje, of knip een letter uit en stik deze op een T-shirt. Er zijn heel veel leuke projecten te bedenken waarmee je oude kleding weer als nieuw maakt. Het enige wat je nodig hebt is je naaimachine, een beetje creativiteit en wat mooie stofjes en garens uit de plaatselijke stoffenwinkel. Wat ga jij als eerste maken?