Wat is het met mannen en gamen?

Wat is het met mannen en gamen?

Ik snap er persoonlijk helemaal niks van, waarom mannen zo erg van gamen houden. Het lijkt wel alsof al mijn mannelijke vrienden niks anders te doen hebben in hun leven. Ze kunnen helemaal geobsedeerd zijn door het scherm en wat ze aan het doen zijn. 

Gaming PC

Het ergste zijn de mannen met hun eigen Gaming PC. Wat ik ervan begrepen heb, kun je op een Gaming PC nog meer games opslaan, omdat het meer geheugen heeft? De mannen met een Gaming PC, zijn dus de echte profs die enorm van gamen houden. Anderen houden het liever bij de PlayStation of Wii. Tuurlijk heeft iedereen zijn eigen uitlaat nodig, en als dat gamen is voor jou, prima. Waar ik me soms zorgen over maak, is hoe ze niks anders meer kunnen horen wanneer ze in een game zitten. Maar datzelfde kan gezegd worden over mij en Netflix. Wel vind ik het mooi om te zien hoe het gebruiken van een Gaming PC het kind in de mannen naar boven brengt. Hoewel de games die ze spelen nu vaak een stuk gewelddadiger zijn en meer half naakte vrouwen bevatten, worden ze er zo blij van als een kind. En ik denk dat het goed is voor mensen om af en toe weer even in contact te komen met hun innerlijke kind.

Games naar films

Wat me opvalt, is dat er ook steeds meer films en series gemaakt worden aan de hand van games. Een paar jaar geleden kwam al de film uit van World of Warcraft. Momenteel is er op Netflix de serie ‘The witcher’. En als echte Netflix verslaafde, heb ik de serie al uitgekeken. Ik ben eigenlijk heel benieuwd nu hoe de game is, aangezien de serie zelf heel verwarrend was. Met drie verschillende verhaallijnen, was het niet heel ontspannen kijken. Drie verschillende personages volgen is nog een ding, maar wanneer de lijnen zich dan ook op verschillende momenten in de tijd afspelen, wordt het toch wel verwarrend. Al met al was het wel een vermakelijke serie hoor. Een andere film waar ik heel erg fan van ben, is Jumanji. Deze film is misschien niet gebaseerd op een game, maar gaat wel over een game. De spelers worden via de controller binnen de wereld van de game gezogen, waar ze moeten proberen om het spel te winnen. Deel twee van de film is net uitgekomen in de bioscoop, en ik kan echt niet wachten om hem te zien.