Zo vind je goedkope treinkaartjes

Zo vind je goedkope treinkaartjes

Staat er binnenkort een uitstapje op het programma? Dan kun je de auto pakken. Toch vindt lang niet iedereen dit prettig. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt ook per trein reizen. De meeste mensen vinden dit een stuk relaxter dan reizen met de auto. Logisch, want je hoeft zelf immers niets te doen. Nadeel van reizen met de trein is dat de kaartjes relatief duur kunnen zijn. Toch zijn er manieren om te besparen. In deze tekst vertellen wij jou hoe je goedkope treinkaartjes vindt.

Zoek online naar acties

Ben je niet in het bezit van een OV-chipkaart? Dan moet je een treinkaartje kopen. Dit deed je vroeger op het station, maar tegenwoordig staat er niet meer op ieder station een kaartjesautomaat. Om te voorkomen dat je op het station van vertrek geen ticket kunt kopen, koop jij jouw kaartje online. Dit is niet alleen een stuk makkelijker, maar je bent vaak ook nog goedkoper uit. Online vind je namelijk de nodige acties. Zo krijg je op verschillende websites bijvoorbeeld korting op een treinkaartje. Reizen met de trein wordt op deze manier een stuk voordeliger. 

Kijk of fysieke winkels goedkope treinkaartjes verkopen

Slaag je er niet in om op het internet goedkope treinkaartjes te vinden? Denk dan niet direct dat je de hoofdprijs betaalt voor een reisje met de trein. Nee, want ook in fysieke winkels worden er zo nu en dan treinkaartjes met korting verkocht. Zo zijn er bijvoorbeeld supermarkten die geregeld stunten met goedkope treinkaartjes. Ook in andere winkels kom je regelmatig een treinkaartjesactie tegen. Sommige winkels geven jou korting op een treinkaartje, terwijl je elders het tweede ticket gratis krijgt. Dankzij deze acties kun je goedkoop reizen met de trein.

Reis met iemand mee

Ga je samen met iemand met de trein op pad? Dan kun je mogelijk gebruik maken van de samenreiskorting. Dit kan alleen als je meereist met iemand met een studentenreisproduct of een NS-abonnement. Belangrijke voorwaarde is dat jij en de persoon waarmee je reist samen reizen op het gehele traject. De samenreiskorting kun je alleen gebruiken in de daluren. Vergeet overigens niet aan te geven dat je gebruik wilt maken van deze korting als je een kaartje koopt, anders betaal je de normale prijs voor een treinticket.

Kies voor een groepsreis

Als je samen met een groep reist kun je eveneens profiteren van korting. Jullie kunnen dan namelijk als één groep treinkaartjes kopen. Vereiste van zo’n groepsticket is dat jullie minimaal met zijn vieren met de trein reizen. Hierdoor is het al mogelijk om vanaf 8 euro per persoon naar de plaats van bestemming te reizen met de trein. Je bent uiteraard wel verplicht om samen met de groep op hetzelfde traject te reizen. Bovendien moet de hoofdboeker altijd aanwezig zijn.